dissabte, 29 de març del 2008

Influències

Avui voldria comentar sobre un article d'opinió interessant que he llegit a la Vanguardia.
Tract
a sobre el poder que té, en aquest cas en el sector financer, la premsa. No en va ja des de la Revolució Francesa la premsa es va guanyar el sobrenom de "quart poder". Igual que en les situacions de previsió dels moviments de mercats borsari i de divises aquest poder influeix, ens ho trobem cada dia en coses de la vida quotidiana, en política.


No fa gaire foren celebrades les eleccions i en una de les entrevistes anteriors als comicis al nostre reelecte president Zapatero parlant amb Iñaki Gabilondo se li va escapar quelcom així com "Necesitamos tensión". Al que es referia és que si els votants del PSOE que veiessin clara la victòria molt probablement no anirien a dipositar el seu vot propiciant així l’anhelada pel PP alta abstenció. Al dia següent sortien publicades diverses enquestes d’intenció de vot en les quals s’indicava un empat tècnic entre els dos partits majoritaris. Potser el prestigi de les empreses responsables de les enquestes quedés en entredit però pel que hem pogut veure l’estratègia de Zapatero no era errònia. I també com demostra tot això la influència que té la premsa, i la importància que se li dona.
I com un altre exemple es podria posar la prohibició per llei de publicar enquestes als diaris a menys d'una setmana i iniciatives com la de El Periódico de publicar-les a la pàgina web de El Periòdic d'Andorra (la seva sucursal al país dels Pirineus)

P.D.: També és interessant la presència com col·laboradora habitual de Berta Cusó, Universitària “El diario semanal de la mejor nota de selectividad de Catalunya” . Una noia que l’any passat va treure un 9.69 a selectivitat i que en els seus articles és capaç de fer una petita dissertació sobre la contingència dels éssers, justificar-se amb una cita de Friedrich Nietszche o utilitzar expressions com “Panta Rei” (tot flueix, canvia). Caldria indicar que un 50% dels autors d’aquest blog sentim certa animadversió cap a aquest personatge.


P. D. 2 (22:06): No oblideu avançar una hora els vostres rellotges aquesta nit... tot per a que vinguin dies més aprofitables.

7 comentaris:

MarginatSocial ha dit...

Impressionant el ritme que portem jajaja.
Ara ja entenc per que va dir allò de "necesitamos tensión", realment com que m'interasa poc la política, no li vaig donar gaire importància.
I sobre la animadversió (a saber d'on has tret aquesta paraula) no és gaire difícil que siguem el 50% en sentir-ho ja que som 4...

Anònim ha dit...

El Ronaldinho perquè està acabat?
Per la premsa...
El Barça perquè està acabat?
Per la premsa...

Ho sento sóc un culé indignat ara mateix...



MANINTHEDARK

epesotskiy ha dit...

ufff, doncs ja som dos, o uns quants milions, el partit d'ahir...vergonyós. i ara ja no és qüestió de no guanyar la lliga... si acabarem quedant tercers o quarts! i havent de passar després per les denigrants eliminatòries prèvies de la champions... o tal i com juga l'equip directament a la uefa...
també, fa unes setmanes estava a favor de que rijkaard acabés la temporada però veient tal i com van les coses es pot dir que es faci el que es faci pitjor és difícil que vagin

Marcel Farran ha dit...

un post molt interessant, selecte i variat alhora, amb cos i ben compensat, vamos k esta currat.
Per evitar la influènciad e la premsa cal llegir de tot i informar-se a tot arreu, tal com estan les coses no trobaras un diari, telenoticies o altres plataformes k siguin objectives, vull dir que per contrarestar el poder d'opinió de la premsa nomès serveix el contrast i la visió global d'una cosa. ( no he dit res de nou...)

Nomes dir que Berta Cusó és una humanista de cap a peus k es va equivocar de carrera, aqui ho deixo.

ferry ha dit...

corroboro amb el que dius, quan parles de la manipulació de l'informació, encara diria més, ahir a la nit vaig tenir una conversa de bar en la qual vam estar parlant de la manipulació de la massa a partir del mass media. Bé, primer varem començar parlant de la república, resulta que l'avi del meu conversador era Nacionalista, "què volies que sigués sent de Palencia?" em deia. És evident que des dels seus principis la divulgació d'informació ha estat objectiva, mai subjectiva, sigui sensacionalista o bé idiologicament parlant. Per finalitzar, també corroboro amb el que diu en Marcel, per no ser manipulats els millors ingredients són: una bona educació i alternatives d'informació per contrarestar i poder tenir la nostre opinió.

PD: jo no entro en aquest 50% de persones que tenen animadversió envers aquesta noia que va treure una nota que voldriem tots.

ferry ha dit...

un 39.2607393 % al test friki!!!! jajajaja I AM the BEST

MarginatSocial ha dit...

Ets inhumà i si encara ho ets posa en el cens que ets humà per corroborar-ho i encara tenir més punts XD

Compartir

Compartir