dimecres, 29 d’abril del 2009

Passaré net per Murphy

Està clar que que passar net no és una cosa tan dolenta, per no dir que és bona. Però si negligim alguns casos podem acabar classificant tres opcions, em xuten, em queden algunes, i passo net.
cas 1)
Em xuten, la part positiva (a curt termini), és que el següent any no sofriria tant, aniria a alguna carrera més amena i aniria molt ben preparat. està clar que no és la idea més feliç del món... però no és tant dolent.
cas 2)
Em queden algunes (si considerem que em queden 3 o menys) tindria dos anys sabàtics (el segon anys o curs 3er, faria menys assignatures, ja que si et queden poques pots fer-ne algunes).
El cas que passes just, ha sigut descartat, ja que és com si em xutessin o també és el cas "més habitual" i per tant consideraré que Murphy no afecta...
cas 3)
Passo net, l'any que ve tindria un any gaire bé tant dur com aquest -_- .

Ara us poso un mini recopilatori "d'humor", d'aquells que fa temps que no poso...


Piqueu les imatges per veure-les millor.

I la raó per la qual mai he pogut dibuixar bé el logo de batman

PD: Al comentar absteniu-vos de criticar i destrossar la meva forma de veure i deformar la realitat per la meva propia felicitat, gràcies.

diumenge, 26 d’abril del 2009

coneix-te a tu mateix

Vagament recordo una curiosa situació en un capítol de Californication, sèrie caracteritzada per treure-li la pols al fins aleshores oblidat David Duchovny ( Muller a Expediente X), pels diàlegs afilats i, sobretot, per les seves escenes de sexe explícit, en la que el protagonista, un escriptor en constant procés reflexiu, o dit d'una altra manera, en un constant procés d'improductivitat, decideix buscar-se pel google, o podriem dir, goglejar-se, per tal de fer un balanç de la seva carrera professional. La seva ex-dona, veient com en lloc de procurar escriure es dedica a refermar el seu ego vigilant que les seves publicacions apareguin a totes les pàgines webs on un llibre ha d'aparèixer i com es dedica a llegir només les crítiques literàries positives, l'escridassa i li diu que espavili i que no perdi tant el temps.

El fet de goglejar-se pot estar mal vist i ser considerat un exercici d'egocentrisme i autocomplaença (en el cas que es trobi alguna entrada) però podem considerar aquesta activitat com una forma efectiva de comprovar la quantitat d'informació que es troba en domini públic d'un mateix i així evitar algún mal tràngol degut a la pèrdua de privacitat.

En una conversa mantinguda farà menys d'una hora ha sortit aquest tema degut a que el meu conversant, en el seu afany de conèixer el professorat i la seva vida privada però alhora pública pel fet d'estar a l'abast de tothom, m'ha passat un enllaç a un bloc d'una ajudant de docent, ( o becaria, diga-li com vulguis) això ha portat a l'autogoglejament per tal de saber què és el que pot saber qualsevol de mi, el resultat no m'ha sorprès en gran mesura, m'esperava veure un parell de blocs on col·laboro, altres on he col·laborat en alguna ocasió, alguna web de geologia, (això és degut a la semblança del meu nom amb el del meu pare) un tal Marcel Farran, eminent traductor de clàssics homèrics i assajos filosòfics i un altre Marcel Farran, aquest cop, sense allunyar-se massa, llicenciat en filosofia. Avançant més, però, he descobert una publicació de la revista del S.E.K. penjada a internet i accesible des del google que data del desembre del 2002, en aquest número jo i el Jordi Bernat portaven una petita secció friki que es dedicava als fenòmens paranormals i, gran sorpresa ha sigut la meva, quan he pogut rellegir el que vaig escriure farà set anys:

Existeixen els extraterrestres?
Estem sols en aquest gran univers?

Molta gent afirma haver vist éssers i ovnis estranys. El primer ovni va aparèixer el 1.631 quan un objecte estrany no identificat va ser vist per diversos testimonis. El primer cas a Espanya va ocórrer a les illes Canàries l’any 1.776. Molta gent creu que els extraterrestres son pacífics però, el 30 de juny de 1.908 hi va haver una explosió a Tunguska i mai es va saber d’on va sortir. L’explosió va destruir 2.150km2. Avui en dia hi segueixen havent incògnites. Betty i Barney Hill, van ser adduïts mentre realitzaven un viatge .Un altre cas molt interessant és el dels senyals, tot comença quan un pagès es troba en el seu camp uns senyals enormes, però no és l’únic els ha trobat. Hi ha milers de casos idèntics per tot el món. Un d’ells va passar aquí a Espanya, concretament a Lleida. En molts dibuixos animats representen els objectes estranys de forma circular, amb rodes i antenes. Hi ha molta gent que falsifica imatges per guanyar diners. Malgrat tot continuen les incògnites.

Marcel Farran i Jordi Bernat


Tal com es deia a l'entrada de l'Oracle de Delfos: coneix-te a tu mateix. Però si ets un pro i ja et coneixe's a tu mateix i vols conèixer el que el món sap de tu: googleja't!

dijous, 16 d’abril del 2009

reclutament fiestero

A veure, no vull convertir el blog en una agenda ni res per l'estil, tampoc sé com aneu de feina perqué últimament no tinc gaires notícies vostres, però el cert és que se'ns presenta no una sinó quatre oportunitats de "luju" per quedar i sortir "a fer mal" així que apa! remeneu i trieu.

Concert número 1: High Times i La Gossa Sorda (preu: 5€)
http://music.myspace.com/index.cfm?fuseaction=music.showDetails&Band_Show_ID=38541350&friendid=120094941

Concert número 2: Festa Major de la Sagrada Família
http://barcelona.fiestas.net/?programa=festa-major-sagrada-familia-2009-barcelona-16574&dia=1240052400

Concert número 3: Jarana i Los Barrankillos i Dj. Gri
http://www.facebook.com/profile.php?id=1320962910#/event.php?eid=28172024974

Concert número 4: Kahala (preu: 3€, o no, perquè en aquest hi ha més marro, que divendres hi toca Reclam i Puro Vizio, o sigui que potser que ens ho pensem)
http://www.bocanord.org/2009/04/17/

(Gràcies a la Maria per la informació proporcionada)
(i siusplau, feu-me el favor d'haver vist aquesta entrada abans del dissabte XD)



Manel "La gent normal" (versió en directe) from Manel on Vimeo.

poema d'aquells que fa molt que no poso

És un boli sense tinta,
és un home sense vida,
Inútil, tot fútil
amb existència aparent.
I què és el vent?
Fressa moguda que no pensa.

Notes i sents la persona
quan el seu cos raja sang,
escalfa la mà.
I quan la tens ben a la vora
bon Karma desprèn,
es converteix en el batec.

Si notes la mort,
és un cos que no camina,
és la pàgina del llibre
buida i groguenca, malalta.
Diga’m tu, què tens?
Un tronc corcat dintre la ment.

El boli que mori.
Aprofita l’alegria,
abraça fort la Divina!

divendres, 10 d’abril del 2009

Little Red Riding Hood

Aquest blog sempre s'ha carecteritzat pels contrastos entre els interessos dels autors. Interessos que molts cops conflueixen i altres, simplement, formen part de móns diferents. Això l'enriqueix i, en teoria, augmenta el nombre de lectors potencials. I jo com a part del sector tecnològic del blog us presento la visió "enginyeril" d'un clàssic de la literatura popular, La Caputxeta Vermella.

Gaudeixin-la.


P.S. Molt recomanable veure el video en HD i pantalla completa. ( http://www.youtube.com/watch?v=Y54ABqSOScQ )


dimarts, 7 d’abril del 2009

Dragon Ball Kai

Dragon Ball Kai és una remasteritzaió que han fet de la mítica sèrie, no han redibuixat res, la trama és la mateixa i han tret "relleno" o "fillers" (palla que es posa en mig de les coses per fer que la sèrie sigui més llarga, allargar-ho serveix perquè la sèrie es feia abans que el manga estigués acabat del tot i així que l'anime no pillés a l'autor).
Dragon Ball Kai comença en la saga de Dragon Ball Z (quan apareix Son Gohan per primer cop) i fa un resum ràpid de les coses anteriors.
Com a novetat porta nou Opening i Ending (les cançons del principi i el final).

Aquí l'opening (si voleu veure l'ending busqueu-lo vosaltres mateixos -.-), obviament és millor el Cha La Head Cha La (altrament conegut com: volant, vooolant sempre amunt, sempremuuuunt...).
Un lloc per baixar-ho (japo subtitulat en angles), també ho podeu buscar vosaltres...
Seguint amb dragon ball una crítica de Dragon Evolution, per Dani Quesada, autor del llibre Generación Dragonball, el qual el van invitar a la preestrena...

PD: Estem fotent la inocentada a base de fer lo correcte...
PD2: youtube en HD és més gran... em fa pal canviar-ho.

dilluns, 6 d’abril del 2009

...

Em desperto, entren petits rajos de llum per un finestral estret i sense vidre. Dormia tenint a sobre només un caftà gruixut. A sota del meu cos, una fi matalàs, en contacte directe amb el terra. L’aire era fresc i sec. A sobre de la capçalera del llit penjava un crucifix, un fi treball d’ebanisteria. Les parets eren de pedre sense polir, pel terra es podien veure galledes de fusta i alguns estris per treballar el camp. Era per a mi una sensació quant menys estranya. La nit anterior havia anat a dormir al meu llit, havia posat la radio per escoltar una mica de música instrumental, havia tingut algun pensament no gaire positiu, però sense gaire dilació vaig adormir-me pensant que al dia següent tocaria tornar a la rutina. No obstant, ara em trobava en una habitació desconeguda, poc més que austera, però tot i així no van fer acte de presència ni el sentiment de pànic, ni d’angoixa, ni d’incomoditat, ni d’un llarg etcètera d'emocions que m’havia acostumat a tenir en el dia a dia.
Donada la meva nova situació en el mateix món de sempre, però en un indret encara desconegut, vaig aventurar-me a sortir, i comprovar quins canvis més havien succeït. Vaig obrir una pesada porta de fusta reforçada amb dues peces d’acer en posició horitzontal. L’habitació que estava a l’altra banda era, si fa no fa, de la mateixa mida que el dormitori d’on acabava de sortir. Hi havia un escriptori, una prestatge amb llibres, diverses icones penjades, i un petit altar per fer missa, amb dos bancs davant. A sobre de l’escriptori, un tinter, una ploma d’ocell, una Bíblia i uns papers sense res escrit. Just davant de la porta que donava accés al dormitori hi havia una altra, per les escletxes de la qual podia veure entrar claror de l’exterior. Potser ja havien passat vint minuts d’ençà que m’havia despertat, era hora ja de sortir i situar-me en un lloc aproximat dins del meu mapa mental del món.
Cel blau, el sol amb la seva llunator pròpia d’un matí de primavera, un camí enfangat, senyal de què havia plogut la nit anterior, que baixava sinuosament seguint el perfil de la muntanya, i un petit prat alpí davant de l’entrada. Vaig donar unes passes cap endavant, vaig girar cent vuitanta graus sobre mi mateix i vaig trobar-me de cara un edifici que immediatament vaig identificar com una ermita. Era senzilla, un arc que definia l’entrada, un campanar que no superava l’alçada d’un edifici de dues plantes d’un barri residencial. A la dreta hi havia un hort, que incloïa un petit hibernacle. Vaig veure-hi plantades cebes, un pomer, un filera de plantes de meduixa i més o menys la meitat de l’hort l’ocupaven les patateres. Dins de l’hibernacle, tal i com esperava, em vaig trobar amb tomàquets. Vaig tornar a sortir, i a un racó vaig trobar-me una una estructura metàl·lica, perfecte per criar-hi cogombres, però ningú s’havia preocupat de plantar-los-hi. Vaig anar a la part posterior de la construcció, hi havia un pou amb un mecanisme hidràulic per extreure’n aigua. Seguint amb el camí al voltant de la “meva” ermita a l’ala dreta vaig trobar adosat a l’edifici un corral. Vaig afinar la meva oida i vaig sentir el que semblaven ser gallines. Un cop a l’interior del corral vaig comprovar que així era, i que en un racó apartat hi havia un porc adormit. A una estança contigua, pinço per alimentar tot aquest bestiar, cosa que em provocà un cert alleujament, tot i que no tindria prou amb allò per a més d’un mes.
Ara que ja havia m’havia situat, vaig sentir la necessitat d’expressar per escrit tots els canvis que havia experimentat. Vaig entrar, i vaig assentar-me davant del senzill escriptori. Els pensaments fluien amb facilitat, i l’escriptura resultava natural i alliberadora. Poc després vaig decidir mirar els llibres dels que disposava. Tots clàssics de la literatura, des de els autors grecs, fins els personatges més destacats del s. XX. Recordava d’abans que la lectura d’alguns d’ells no havia estat especialment fructuosa, molts cops ni els vaig arribar a finalitzar. Però la meva nova situació em proporcionava el temps i les circumstàncies, en general, necessàries per poder-ne treure un profit força més gran.
Vaig pensar en què seria el que m’ocuparia en aquest indret apartat de tot allò que fina aquell moment semblava imprescindible, inseparable de mi. Però el sentiment de calma un cop més va propiciar que el meu pensament fos clar i precís. Una ocupació a llarg termini podria ser la reparació dels desperfectes que vaig observar mentre examinava la meva nova casa. Una altra, la lectura i estudi dels llibres que havia trobat a l’interior, fins i tot de la Bíblia, que fins aquell moment havia pràcticament ignorat. A més curt termini, o fins i tot com a rutina, cuidar el bestiar, l’hort, i millorar-lo, car no era clar que pogués sobreviure un dur hivern alpí sense ampliar allò existent.
Realment, no calia més que allò, aquell petit microcosmos, per viure una vida contemplativa, plena, i agraciada. No era ressignació, era acceptar una missió també, però a una escala molt més reduida, sense la megalomaníaca tendència que se t’emportava i t’obligava a fer cada cop més coses, més de pressa. Cada cop consumia més la persona, més necessitava d’algú molt proper, sempre buscant moments per alliberar tensions, sempre fent, poques vegades observant.

dijous, 2 d’abril del 2009

de llengua i les palles mentals que pot arribar a provocar

Aquest vespre, mirant a la televisió un programa de difusió científica (per a principiant, això sí), m'he vist obligat a estar-me una bona estona donant-li voltes a una frase d'allò més particular. La frase és la següent:

“Aquesta frasse té tres herrors”

El joc consisteix en trobar tres errors en aquesta frase. Reconeixem amb tota tranquil·litat una doble essa del tot mal sonant en la paraula “frasse” i, d'altra banda, ens fa mal als ulls veure una hac davant d'errors. A continuació busquem el tercer error però sembla que la resta de la frase sigui correcte. Hem vist que en la gramàtica la frase no conté cap incorrecció i, si no es tracta de la gramàtica, és potser el significat el que és erroni? Si pensem que es tracta d'un error de tipus semàntic podem pensar sense equivocar-nos que l'error es troba en el “tres” ja que, en realitat, no hi ha tres errors en la frase sinó que en són dos. Però un moment, si diem que “tres” és erroni pel seu significat equivocat ens trobem amb que, de fet, en són tres els errors i, si això és cert, significa que, dir que hi ha “tres” errors, és una veritat com un temple! O potser no...

Podem dir que es tracta d'una espècie d'equació irresoluble o un bucle hipnòtic que no porta enlloc però que ens demostra la genialitat i extravagancia a la que pot arribar la llengua.

Compartir

Compartir